• stari starši
  • vnuki
  • odnos
povzeto po Andreji Poljanec

Stari starši igrajo pomembno vlogo v otrokovem življenju. Odnos med vnuki ter starimi starši je lahko zelo poseben in globok. Čeprav so si po letih močno narazen, se v primeru, da z vnuki razvijajo odnos, med njimi razvije prav posebna vez, ki jih pripelje zelo blizu. Babice se ob svojih vnukih lahko končno sprostijo in vse naredijo še boljše kot so naredile s svojimi otroki.

V vlogi babice bolj brez skrbi razvijajo čustva, ki jih pri svojih otrocih pogosto niso mogle, ker so skrbele za polno drugih stvari. Lahko razvijajo sproščen in odkrit odnos, poln čustev in občutkov. Dedki v svojih vnukih in vnukinjah vidijo čudežne otroke, ki so zmožni storiti vse, kar si zamislijo. S tem jim vlivajo upanje in jim dajejo vedeti, da močno verjamejo v njih. Na ta način, jih na njihovo pot pošljejo s popotnico, da so sposobni in da bodo zmožni preživeti same sebe v življenju.

Če so »vaši« stari starši dovolj zdravi in zmožni občasno lepo poskrbeti za vaše otroke, je dragoceno, če jim  to omogočite. Kot prvo vam bo to zelo v pomoč, da se malce posvetite sebi in vašemu partnerju, ob tem pa boste svojim otrokom omogočili doživetje unikatnega odnosa med vnuki in starimi starši!

person

dr. Katarina KOMPAN ERZAR,univ. dipl. psih.

Imate vprašanje? Potrebujete več informacij ali pomoč?
Stopite v stik z nami.

Andreja Poljanec

dr. Andreja POLJANEC,univ. dipl. psih

Projekt MOST

Projekt MOST je namenjen vsem, ki iščejo kvalitetne strokovne vsebine in informacije ter pomoč v primerih osebnih stisk o tematikah, ki so povezane z vsebinami vzgoje otrok in mladostništva, partnerstva, osamljenostjo in depresijo. Osebne stiske in težave s katerimi se soočajo ljudje v sodobni družbi so iz leta v leto bolj zaznane in namen projekta je ravno v tem, da se zgradi t.i. MOST med tistimi, ki iščejo odgovore in rešitve ter tistimi, ki lahko omogočijo strokovne vsebine in prve oblike pomoči.

Pridruži se nam

skladMZZSEU sklad

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.